☻ breierij op de Westerkade

De hele Westerkade is versierd met breisels, haaksels, lapjes en andere mooie dingen met kleuren. Dit is het werk van de mensen van De Westerkade Kunstwerken en wij van de Kinderwinkel helpen er graag en enthousiast aan mee. Een groep enthousiastelingen die graag wilden dat de straat, terwijl ze was afgesloten, er nog steeds heel gezellig uit zou zijn. Samen met buurtbewoners, schoolklassen, passanten, mensen die het leuk vonden, is de brug volgebreid.
Daarna waren de relingen aan de beurt, wat een mooi gezicht was dat! Je kunt je voorstellen dat we ons het apenzuur schrokken toen … er … opeens … geschilderd werd …. op de Oosterkade. We waren bang dat ze ook zouden willen schilderen op de Westerkade en dan moesten al onze lapjes er af. Het zou toch niet?
Het zou wel! Haha, zul je altijd zien. We hebben alles er af gehaald en bewaard.
Omdat het heeel veel werk was om het weer te bevestigen, zijn er toen lapjes om de reling gewikkeld. Maar we waren nog niet uitversierd! Er kwam een mooie oldtimer, een Morrison, die we helemaal ingebreid hebben.

foto uit het Algemeen Dagblad van Angeliek de Jonge

foto: Algemeen Dagblad, Angeliek de Jonge

We hebben nu een leuk plan voor IN de auto, maar we zeggen nog niet wat. Ha.

Sinds 1 februari is de tunnel bij de Westerkade weer open (like), maar de breieritus blijft nog even hangen en we gaan nog nieuwe leuke dingen doen, want het is goed bevallen. En we vinden het zelf zo leuk.