herfstknutsel

Zin om in de herfstvakantie iets te knutselen (met je kind(eren))? Maak een leuk herfsttafereeltje. Reserveer een mooie plek in je huis voor je herfstproject en kies een paar leuke projectjes.

Je basis:  Lekker tussen de buien naar buiten om bladeren, kastanjes en eikels te verzamelen, laat alles (indien toch nodig) nog even drogen op de verwarming en leg het mooi neer.

Nu kun je er van alles bij maken:

Spinnen in een web

Met een kastanje, wat restjes wol en een paar satéprikkers maak je makkelijk een herfstspinnetje. Wil je de spin een gezichtje geven, schilder er dan met witte verf oogjes op (of Tipp-ex mocht je dat nog hebben liggen) maak elk oog af met een kleine zwarte pupil.

Herfstbreisels

Je kunt er een paar elementen bij breien:

pompoen, eikenblaadjes, eikels (alle patronen zijn in het Engels)

Kabouters!

Maak een leuke kabouter, of een hele rits kabouters met dit kabouterboek, daarmee ben je lekker een middag onder de pannen.

We verkopen het kabouterboek en het draadpoppetje.

Een brooddeeg-egel

Een brooddeeg-egel (brooddegel mag je ook zeggen) maak je door een muisje te vormen van brooddeeg (hier staat een goed recept) en de rug met kleine knipjes in te knippen. Als je de egel zonder afbakken in je herfststuk zet, droogt ‘ie vanzelf helemaal. De egel blijft dan deze kleur, ga je ‘m afbakken dan wordt ‘ie iets donkerder. De oogjes maak je met Nigella-zaad (van de toko) of met twee zwarte kraaltjes.

IMG_5374

 

Zo kun je alvast vooruit, je kunt er zelf nog een heleboel andere leuke dingen bij bedenken!

Fijne herfstvakantie.