maak een klein paradijs

bijna lente met kor

Lente, bijna lente! Er komen al sneeuwklokjes en krokussen boven, de temperatuur stijgt al, we hebben de deur weer lekker open gezet in de winkel.

We kregen zin in een lenteknutsel en maakten deze leuke minituin.

minituin klein

Zoals je ziet groeit er in onze pot nog weinig anders dan onkruid en mos. Alleen de stoere salie staat nog overeind. Die heeft de hele winter buiten gestaan en heeft zich niets aangetrokken van onze nalatigheid. Zonder gieter de winter door. Complimenten!

groentebed klein

De tuinaccessoires zijn allemaal van hout.

De waslijn hebben we zelf gemaakt met knutselpapier. We tekenden wat simpele kleren op mooi papier met een dikke stift en knipten ze daarna uit. Knip de zwarte randen niet helemaal weg. Plak alle kleren met plakband aan een draadje, knoop het draadje aan twee takjes.

 

poes

De poezenfamilie hebben we zelf geknutseld met onze poezenstickers. Zo doe je dat:

De poezenhoofden plakten we ook op takjes.

We hebben buiten foto’s gemaakt (veel mooier licht) maar dit is een binnentuin- of overdekt-balkon-project.

Zo’n mini tuin kun je op allerlei manieren maken: je kunt nog slingers toevoegen, vetplantjes, kleine plantjes van die grootgrossier die ze nu uitdeelt, een schommeltje, een huisje. Misschien heb je zelf nog veel betere ideeën.

Als je zelf aan de slag gaat met een miniatuurtuin, stuur ons dan een foto (of 10). We zijn heel benieuwd naar wat jij ervan maakt.