Sint Maarten

Kijk mijn lichtje, kijk mijn lichtje
zelfgemaakt, zelfgemaakt,
en vanavond mag ik, en vanavond mag ik,
laat op straat, laat op straat.

luister

Op 11 november is het weer Sint Maarten, het feest van het delen. Een heleboel kinderen boven de rivieren gaan ’s avonds laat zingend door de straten met zelfgemaakte lampionnen liedjes. In Utrecht is er natuurlijk altijd de Sint Maarten-parade met het prachtige paard.

smm

Ga jij meelopen in de parade?

Op Sint Maarten heb je natuurlijk een lampion nodig. We verkopen papieren lampionnen die je zelf nog kunt versieren. Heb je daar geen tijd voor of geen zin in? We verkopen ook lampionnen met draken er op. Die zijn al af.

Ook leuk: Aanstaande zondag is er weer de traditionele Sint Maartensmarkt, waarop mensen hun “gaven en goederen” delen. Er is een one-minute-date bank van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden gemaakt van knuffels waarop je kunt uitvinden wat jij met een vreemde gemeen hebt. Er is een waarzegger en een charlatan (niet met elkaar verwarren!). Er zijn tekenaars, kaarsenmakers, een wolspinner, de Moestuin zorgt voor gratis soep (op is op!) en er is nog veel meer. Wij gaan zeker even kijken (Pech voor onze winkeljuf Alex, die staat  in de winkel dus die kan niet naar de markt).

Zondag 9-11-’14,  van 13-17 uur Stadhuisbrug, Ganzenmarkt & Vismarkt.