Utrecht in een doosie

0-bouw-stad

Met deze bouw-je-eigen-stad-set kun je jouw Utrecht maken. Maak een kijkdoos, een kijkpotje, een kaart, collage of een ander kunstwerk met een aantal van Utrecht’s iconische gebouwen zoals de dom, het stadskantoor en de inktpot maar óók Nijntje van het Nijntje-pleintje, de denker van de Neude, een slapende man op een bankje en nog meer leuks.

Aan mij de zware taak om een voorbeeld te maken!

De instructies zijn heel gezellig. Ik voeg nog wel een stap 1½ toe: bekijk eerst alle afbeeldingen en kies welke je wilt gaan gebruiken. Het papier is dubbelzijdig bedrukt dus je kunt niet álle afbeeldingen gebruiken.
Dat gezegde “bezint eer ge…” dat is niet aan mij besteed. Ik was al halverwege met de schaar voor ik besefte dat ik dus blijkbaar níet voor Houtzaagmolen De Ster had gekozen, omdat ik al bezig was met het mevrouwtje met de hond op de andere kant. Terwijl ik ook voor de Molen warme gevoelens koester.

 

1-instructies

De Domtoren is geen apart plaatje (dat vond ik een aparte keuze) maar je kunt ‘m wel uit de voorkant knippen.

3-knip-dom

Knippen, knippen en dan schuiven voor een mooie compositie.

 

 

TADAAAAAA:

8-tadaa

7-de-restjes

En dat is wat je dan overhoudt. Wat leuk om te doen.

Wat is Utrecht toch een prachtstad.
Als ik boven op de dom sta, kijk ik even naar bene(den) dan zie ik zo’n mooie stad!

Deze set zit in een zakje met een envelop erbij, stuur ‘m naar iedereen die Utrecht mist, er moet komen te wonen, die er geboren is, die ernaartoe gaat verhuizen, naar mensen wiens naam met een U begint. Verzin maar een leuk excuus.

Koop dit bouwpakket in onze winkel of in onze webwinkel.